Assalamualaikum and Hi, My name is Nuryasirah Ashaari. You can call me Yash for short. I'm 22 years old but feels like forever 16. Sports is my world and to be famous Director is my dream!


NETWORK





RECENT STORIES

MONTHLY ARCHIVE



BLOGLOVIES

» BLOG KAWAN BAIK




Cari Kerja Oh Cari Kerja
Thursday, November 27, 2014 at 12:46 AM
Alhamdulillah, lepas je STPM ni habis, dapat lah menggunakan masa yang ada untuk tidur sepuas yang mungkin, mama pun takdalah bising mana, sebab mungkin dia paham hahaha tapi mama marah jugak bila anak anak dia ni tidur lambat, hmm yelah bila dah asyik tidur siang je mulalah malam buat hal mata ni haish pening pening, nak kena betulkan sikit jam dekat otak ni.

So, setelah seminggu berehat di rumah tanpa hala tujuan. Kerja bangun tidur, mandi, tengok movie, makan, tidur balik. Itulah yang yasirah buat seminggu ni, tak tipu, memang takda hala tuju. Mimpi pulak kemain best lagi dengan keadaan suhu Malaysia yang agak sejuk. Mana tak sejuk kalau dah hari hari hujan. Alhamdulillah rahmat Allah.

So, cerita dia bermula bila pagi tadi Yasirah bangun je pagi, dapat message dari Dayah. Sehari nak tunggu makcik ni reply message. Katanya ada exam. Hahaha takpa takpa, so plan pun tetiba je terus buat kata sepakat nak pergi cari kerja sama sama. Dalam pukul 8 lebih macam tu sampai lah dekat Klang Parade. Mulalah mata melilau mencari lubang lubang kerja hahaha and kitorang pun apply kerja dekat


Tapi tak tahu lagi yang mana yang dapat, sebab kita apply je kan. Takpa mana yang baik untuk yasirah, InsyaAllah dapat. Aminnn so sampai disini saja. Kita sambung kalau dah dapat nanti. Bye, Assalamualaikum.




AKHIRNYA TAMAT
Wednesday, November 19, 2014 at 9:29 PM
Assalamualaikum semua, hai hoi hui hei
Hahahahaha gembiranya hari ni Ya Allah. Setelah bertungkus lumus selama setahun setengah, akhirnya habis jugak ketiga-tiga sem untuk STPM huh. Really hard but semua dah habis. Yeayy! Kita patut buat party !

SMK (P) BUKIT KUDA, KLANG

I will gonna miss you, and for those who make me happy every single day in Bukit Kuda, I fcvking love you guys hahaha. I'm happy and excited for my future that I actually don't know what going to be. Yes yes yes!

BEEKAY BOLEH ! CEMERLANG !
BEEKAY BOLEH ! CEMERLANG !
BEEKAY BOLEH ! CEMERLANG CEMERLANG CEMERLANG!
YES, WE ARE THE BEST !


And for those yang nak tengok video hari terakhir Yasirah sekolah, boleh pergi dan click dekat "VIDEOS" di atas, yes situ semua ada tentang hari ni. Okay, jaga diri. Selamat malam.



Kenapa suka judging orang ?
Friday, November 7, 2014 at 11:34 PM
Hai guys, so actually kita pun dah lama tak bincangkan topik apa-apa, mohon korang baca dengan teliti sebab most of people out there keep judging me or you or anyone else hahaha so kali ni yasirah nak cakap pasal topic ini lah. Sebelum apa apa, Yasirah sebenarnya sangat gembira bila tiada pun dalam kalangan kawan kawan Yasirah yang suka judging orang. Kami terima kekurangan dan kepelikkan yang ada pada sorang sorang hahaha

And judging people ni sebenarnya adalah reaksi atau tidak balas yang berlaku paa seseorang apabila dia rasa dia diva or hero malaya yang paling bagus dalam dunia ha ha ha ya dunia dia je. Tapi sedar kah korang bahawa bila korang asyik judge orang, orang akan memandang rendah pada awak ?

Haaa mesti tak sedar kan. Yes korang lagi rendah pada orang yang korang pandang rendah tu. Hahaha aik kenapa macam Yasirah marah ni ? No no no Yasirah tak marah, cuma nak tekan kan kepada orang yang keep judge orang tu.

"EH AKU JUDGE ORANG SEMUA BAIK BAIK K."

The fcvk ! Mana ada orang sibuk bercakap tentang manusia yang baik zaman sekarang ni ? Secara umumnya, apabila anda menilai seseorang melebih lebih, tu maksudnya anda mencari kekurangan or keburukan dia. Haa masih taknak mengaku ? Awak tu perfect sangat ke ? Lawa ? Handsome ? Pandai? Bijak? Kaya? Yes, semua tu takkan ke mana ye awak ui.

"AKU CUMA NAK NASIHATKAN DIA JE"

Ohh nampak kebodohan kau bila menilai dengan nasihat tak dapat kau bezakan. And kalau betul awak nak nasihatkan dia, nasihatlah cara elok elok, pujuk lah kalau dia dah keras kepala, hah macam Azwan Ali ke kan manjanya wuuu beku jadi cair, buruk terus jadi baik.

"APA KENA BUAT UNTUK KURANGKAN MASALAH NI ?"

Hahaha soalan ni paling best kalau ada orang yang boleh berubah dari penyakit menilai manusia ni. Awak pun manusia juga. Apa yang awak nampak or nilaikan tu hanya luaran. Dalaman dia hanya dia yang tahu. Tapi kalau awak pun boleh tahu, mesti awak paham dah tak perlu judge dia.

Tips yang boleh kurangkan penyakit judge yang semua manusia boleh ikut

1. Kalau tak suka sangat seseorang itu, jangan pandang
2. Kalau terpandang, senyum cukup
3. Kalau tak nak senyum, jangan pikir bukan bukan dalam hati
4. Kalau terpikir jugak, jangan timbulkan perasaan "judge"
5. Kalau tertimbul jugak, jangan buka di mulut
6. Kalau terbuka jugak, bunuh diri jelah senang. Okay ?

Kenapa Yasirah suruh bunuh diri ? Sebab bila awak duduk cerita tentang orang pada orang lain. Awak membuka minda dia tentang buruknya seseorang dan kalau awak dekat situasi dia pun mestilah awak takkan benda macam ni jadi kan. Jangan buat leceh. Hahahahaha

So, kepada korang yang dekat luar sana, kalau korang tak judge orang sebelum kenal or what, korang memang terbaik, yes memang terbaik. Tapi kalau tak, tolong hempukkan cermin atas kepala sendiri. Boleh lah tolong sedarkan diri. Hahaha. Bye. Assalamualaikum.






← O L D E R P O S T
N E W E R P O S T →






© 2013 - Layout created by yasiraashaari
Do you know ?Honesty is the best policy in life