Assalamualaikum and Hi, My name is Nuryasirah Ashaari. You can call me Yash for short. I'm 22 years old but feels like forever 16. Sports is my world and to be famous Director is my dream!


NETWORK





RECENT STORIES

MONTHLY ARCHIVE



BLOGLOVIES

» BLOG KAWAN BAIK




Diri belum sempurna
Monday, July 29, 2013 at 3:02 PM
Assalamualaikum uowls !
Haa lagi berapa hari je nak raya ?
Sekejap je lagi ni, dah siap boleh kira guna tangan :)

Mesti korang semua tengah prepare baju nak raya kan ?
Al- maklum laa, raya sekali setahun,
Tak begitu jenab ? Hahaha tapi jangan sampai
membazir sudah laa, amalan syaitan kata kau :)

Entri kali ni, Yasirah nak cerita pasal ...... Nasihat bro !
Kita selalu dengar macam ni kan?

                 "Eleh, sibuk nak nasihat orang, diri sendiri pun tak betul. 
                  Sibuk. Jaga tepi kain sendiri dah laa"

Ngee.. pernah jumpa tak? pernah tak? Tak pernah? bagus.........
Itu maksudnya kita di kelilingi oleh orang-orang yang suka
menegur, memberi nasihat dan juga menerima nasihat. Kan?

Tapi kita mesti pernah jumpa punya laa !
Dekat sekolah pun belambak yang macam ni .

PERINGATAN !
Kita tak perlu mencari orang yang sempurna untuk menegur kita
dan kita tak perlu menjadi orang yang sempurna untuk menegur orang lain
kerana orang arab selalu kata, nobody is perfect ! :) Hahaha :)

Jadi tegurlah saya kalau saya salah
dan saya juga menegur bukan kerana saya betul dan awak salah
tapi kita setiap hari belajar untuk memperbaiki diri bukan?
Dan pembaikan itu lebih baik apabila kita saling nasihat-menasihati
Lagi lagi bulan bulan puasa macam ni :)

p/s : Dah macam ustazah pulak :) Hua hua hua hua ~



Menyendiri
Saturday, July 27, 2013 at 5:11 PM

Ku terdiam dalam sepi kian menyelimuti hati
tersadar dalam sebuah mimpi yang tak pasti
seakan hidup ku ini tak bererti
ku cuba langkahkan kaki ini
namun ku tak tau kemana dan di mana harus
ku pijakan kaki ini
ku cuba untuk ikuti suara hati

Sampai bila ku harus terbelenggu
Yang selalu menyiksa hati kecil ku ini
sanggupkah aku jalani hari ?
sanggupkah aku hidup dalam kesendirian hati.



Puppet Theater
at 4:21 PM
Assalamualaikum, fuhh cuaca dekat luar panas betul kan ?
Dugaan berpuasa mungkin :) *tekan ON dekat remote air-cond*
~~~~~ Fuhhh udara segar :) Hahaha

Okay okay, entri kali ni, Yasirah nak cerita pasal
PUPPET THEATER :) Haaa apa ada Puppet Theater ni ?
Ahha, fyi hari rabu lepas , Yasirah dan Hui Kien *kawan kelas*
stay dekat sekolah sebab nak buat benda ni laa :)
Start dari pukul 12.50 sampai pukul 5.15 ! lama giloss

               Kaki dah rasa macam nak tercabut babe !

                                                              Sebelum pembikinan :)

                                                                  Lukis dulu bro :)

                                       Haa kemudian baru warna :) Nampak saya tak ?

      Ini laa dia Hui Kien tu :) Serious dia memang pandai melukis !

                                                   Tinggal nak colour huruf je tu :)

                                                            100 % siap :) Tadaaa ~

                                 Bas siput kami :) Comel tak ? Hua Hua Hua :D

                             Haha semangat nak tangkap gambar ! Comel kan Puppet Theater
kami :)

Dah akhirnya, siap sudah laa , dan Khamis lepas
kami dah siap berlakon guna Puppet Theater ni.

Okay laa, tak larat nak type panjang-panjang
puasa la katakan :) Hehe
Apa apa pun , Selamat berpuasa :) Dah 18 hari kita puasa
Lagi sikit je ~ Kejar pahala selagi boleh
Bye semua :) tata ~



Sahabatku
Thursday, July 25, 2013 at 5:37 PM


Sahabat,
Saat kau gelap akan ku bukakan cahaya
Saat kau tenggelam
Aku adalah pelampungmu
Kerana kegembiraan itu
Adalah dasar hubungan kita
Maka aku tidak pedui apa-apa
Melainkan memenuhi
Hari-hari kita dengan kegembiraan .



3 hari mana cukup ?!
at 12:58 PM
Assalamualaikum guys :) Holla !
Ehh perasan atau tak, kita dah lagi sikit je nak sambut raya
hahaha sekejapnya rasa puasa ni,
macam tak puas pulak.
Solat terawih pun sikit je kan ?

                    Ada sapa sapa dekat sini yang solat terawih
                                     tak pernah tinggal ?


                      Kalau ada, serious saya jealous kowt !

Hahaha okay okay, ramai yang tahu rasanya yang
semua pelajar sekolah dapat cuti 3 hari :)
Hooray Hooray !! Seronok tu !
Tapi 3 hari mana cukup ?! Exam dah la isnin minggu depan
Hiashhh seram betul la, kalau gagal macam mana ?
Kalau dapat A macam mana ? hahahaha :)
Tapi, sebagai pelajar tingkatan 6, saya memang menantikan
saat ini :) Gilaa penat hari hari ada homework !
Tapi takda demi kejayaan, saya akan lakukan !

                              Semangat kena lebih :)

So, cuti ni apa korang semua nak buat ?
Takkan nak duduk rumah goyang kaki je ? 
Memang la puasa penat, tapi kita kena laa enjoy :) 

So, apa apa pun cuti cuti ni jaga diri,
takyah laa nak dating bukan mahram bulan bulan puasa ni
Hahaha, tak sedap mata memandang ! okay ? Hehe
Okay laa, Yasirah out dulu, Grasiass guys :) Byeeee :)




Bergaduh, menangis, baik semula .. gaduh lagi
Monday, July 22, 2013 at 8:30 PM
Assalamualaikum :) Sihat tak semua ? haha
Apa macam puasa, ada lubang tak ? Hahaha
Hope takda la kan, korang semua dah besar kan.
Dah boleh pikir baik buruk :) Kan kan ? haha :)

Adat ke bila bercinta, then bergaduh ?
Ada orang cakap bila selalu bergaduh maksudnya jodoh panjang,
sebab kita dapat perbaiki diri kita kepada yang lebih baik dan
kita dapat terima kekurangan pasangan kita. Tapi ....

Kalau bergaduh sebab masalah yang sama je macam mana ?
Contoh paling besar bergaduh sebab cemburu .
Kalau bergaduh je mesti sebab cemburu
Sebab yang sama berulang. Nampak macam tak matang je kan.
Dalam hubungan kan kena ada give and take right ?

Cemburu ni sebenarnya tanda sayang tapi nak cemburu biar bertempat 

So, bila asyik cemburu je, sampai bila kan nak bergaduh atas sebab dan
kesalahan yang sama ? Buat penat hati , sakit k sakit !


Perasan atau tidak, kalau kita gaduh,
kita akan bertekak tak habis habis,
bila dah takda apa yang nak digaduhkan,
semua jadi senyap. Hmmm akhirnyaa ~~

Masa tengah gaduh

kalau masa mesej serta merta akan stop mesej
kalau masa call, serta merta letak phone tu
kalau masa jumpa, serta merta diam. Ishh ish ish

Then bila dah diam,
kita akan cuba pikiran kesalahan diri
bukan salahkan orang lain :) Ni yang bagus !
Patutnya pikirkan ni dari awal :)

So, tak sampai 3 minit lepas tu
akan dapat mesej balik
akan pick up call balik
akan borak macam biasa dan happy balik :)
Haha kelakar betul kan ?
Ini maksudnya Kita tak boleh nak lepaskan dia :)



No man can beat him :)
Sunday, July 21, 2013 at 3:12 PM
Abah, you're like the sun to me
a sure thing, always there
beaming light and warmth of my life
I owe to your wisdom, your patience
your strength, your love

you taught me by example
as a role model
how to be my own person
how to believe in myself
instructing me without controlling me

even when we disagreed
you held us together
so our bond was never broken

I understand what you did for me
and I am so grateful that I have you
as my solid foundation, my rock
I respect you, I admire you, I love you
my guiding light, and it's you abah .
#In this world, I just love man who I call abah
Mama and my siblings.
They already shining my life 
That's all.



Selamat tinggal
Tuesday, July 16, 2013 at 2:46 PM
Waktu juga tahu
bahawa ada rindu yang harus kita biarkan berlalu
Ada masa dimana kita harus merelakan
Itu hanya kisah ketika beranjak dewasa

Ketika ia datang mencuri hatiku
Kepedihan ditutupi kegembiraan
Akan selalu ada, cerita manis nan terukir
Tapi tak bererti apapun untukku saat ini
Aku ingin meneruskan diam dan kita meneruskan hidup
Tak mahu mengeluh, tempuh apa sahaja,
Maaf seribu kata, seribu bahasa
Selamat tinggal



Ramadhan
Thursday, July 11, 2013 at 3:32 PM
Assalamualaikum. Alhamdulillah. Tanggal 11 Julai adalah hari kedua Ramadhan
bagi tahun ke 18 saya. Wow oh wow. Its been 18 years.
 I cant believe it, this year I can celebrate Ramadhan again.
Days by days, Months by months, years by years,
I faced so many things. Lost someone that I love.
But hey, Ramadhan is all about happiness right.
Anyway, Have fun celebrate this year's Ramadhan .

Ramadhan has come,
 to be with us,
again and again,
For almost thousands years.
Ramadhan,
the most joyful month for muslim,
no matter, rich or poor,
we celebrate it together,
with smiles.
Ramadhan,
Some of us will not going to meet you next year,
because the god had something,
that we never know.
Ramadhan, 
I always pray,
that i will meet you again next year.



Salam Ramadhan
Wednesday, July 10, 2013 at 5:18 PM
Assalamualaikum semua , hai uowlss :) 
Puasa hari pertama macam mana ? okay ?
Haha mesti la okay kan ? :) Relax laa , baru hari pertama

Hmm untuk pengetahuan korang semua,
Isnin lepas, 8 Julai 2013, atuk kesayangan saya
telah kembali ke rahmatullah :( hmm rasa baru semalam 
baru main main dengan atuk :(
Kenapa atuk tinggalkan kami semua ? :( Kesian
opahh U.U *tarik nafas* *hembussss*

Okay okay, yasirah jangan nak bersedih lagi, 
kau kena tau, segala yang berlaku ada sebabnya :)

Ohh so guys :) Saya nak ucapkan Selamat Berpuasa
Jangan la nak ponteng puasa :)
Kalau awak tu kecik darjah 1 takpa laa,
ni tak dah besar panjang masih nak ponteng lagi
Ishh ishh ishh :) Apa nak jadi ni ? hahaha :)


Salah silap harap dimaafkan ye :)



Shopping Raya !
Sunday, July 7, 2013 at 9:28 PM
Assalamualaikum guys :) I'm back bro ~ 
Okay, semua orang dah tahu, yang
tak lama lagi kita akan menyambut bulan
Ramadhan Al-Mubarak :) Yeayy dah nak puasa !

Haaaa .. dah habis ganti puasa ke ?
Better cepat, sebelum TERLAMBAT :) 
Kalau dah, bagus laa :) Saya pun baru je habiskan 
Rasa seronok sangat bila dapat habiskan :)

So, nak pendekkan cerita, saya dah mula shopping 
raya :) Fuhh rasa nak raya padahal puasa pun belom
Ni semua sebab abah malas nak shopping masa
puasa, dia cakap panat la nak tunggu , 
so saya dan semua adik beradik kena laa beli awal :)

Saya dah meronda merata tempat nak cari baju
lawa lawa dan akhirnya dapat laa satu je :) 
Haishhh susah tau nak cari baju ni --"
Semalam sampai pergi KL , perghhhhh
KL traffic teruk kaw kaw, menyampah betol --"

So, ni antara reaction bila dapat beli baju baru :)
Hahaha harap jangan ketawa laa :)
*terlebih ceria kan budak ni :)*
Hahaha okay okay :)

Selesai je shopping tadi , terus balik rumah lalu
menemankan katil dah bantal :) Haha 
faham faham jelaa kan, tidoq laa cik oi :)



Crazy buddyz
Wednesday, July 3, 2013 at 9:50 PM
Assalamualaikum , I'm back ! Holla guys :)
How are you guys ? I hope we all in good of health :)

Ehh nak tau tak, hari ni dalam sejarah saya tidur dalam
kelas Pengajian Perniagaan buat kali ke-2 :) Hahaha
Persoalannya, kenapa PP ni bosan tahap dewa ? KENAPA ?
Dah cuba nak focus, tapi hasilnya masih bosan.
Bukannya tak minat, tapi tak tau la nak cakap,
korang kena ada masa kejadian baru tau agaknya :)

Then, masa MUET, saya macam nervous nak cakap,
tak tau la kenapa, macam kelu lidah untuk berkata kata,
cewahhh hahaha . Yang paling best bila Puan Juliet puji 
kita punya "Seluar Hijau" , bangga mak ! hahaha

Lepas balik sekolah, bawak motor laju laju, 
kononnya saja nak sampai rumah awal :) Sebab lepas ni
nak pergi SCM dengan Fairuz ! wooo release tension 
dapat jalan jalan :)

Gambar2 yang sempat kami tangkap :)
melayan Fairuz yang gila ehh ceria laa hahaha xx







Balik kami masih racing antara satu sama lain,
haha macam biasa saya sentiasa menang :)
Fairuz makan asap hehe :)
Okay that's all for today, bye guys ! Adiosss






← O L D E R P O S T
N E W E R P O S T →






© 2013 - Layout created by yasiraashaari
Do you know ?Honesty is the best policy in life