Assalamualaikum and Hi, My name is Nuryasirah Ashaari. You can call me Yash for short. I'm 22 years old but feels like forever 16. Sports is my world and to be famous Director is my dream!


NETWORK





RECENT STORIES

MONTHLY ARCHIVE



BLOGLOVIES

» BLOG KAWAN BAIK




My wonderful & Boring Day
Friday, June 28, 2013 at 10:42 PM
Hai Assalamualaikum semua :) Dah lama tak post, busy laa,
ada banyak homework :) So, harini saya rasa macam nak share 
dengan korang macam mana hari hari saya :)

Hari-hari saya :(hari/perasaan/performance kerja/situasi diri)
 
ISNIN - Bosannya ! / Ada perhimpunan ! / rajinkan diri sendiri :)
SELASA - baru selasa ~ / bersemangat! / masih merajinkan diri sendiri...
RABU - ha, dah tgh minggu dah! / semangat ala kadar... / biasa je
KHAMIS - cepatnya dah khamis ~ / slow sikit  / get ready untuk esok
JUMAAT - yeay! dah jumaat / huh, sangat slow... / esok cuti !
SABTU - bersabar untuk suka ria / Ada tuisyen accounting / malas!
AHAD - rehat & recharge! / saya cuti, jangan kaco :) / merayap.hehe....
Berdasarkan hari-hari saya, ada yang positif dan ada yang negatif.
Hari hari saya tak la best mana, hanya hidup budak sekolah :)
Saya pun malas jugak kadang-kadang :) Tapi for this year, kenalah rajinkan diri,
Tiap tiap hari homework banyak gila, nak patah tangan :)



Awesome FRIDAY !
Friday, June 21, 2013 at 3:25 PM
Assalamualaikum, Holla :) Wahh hari-hari Yasirah memang betul betul
awesome :) Hmm mesti korang tertanya tanya kan kenapa saya cakap
hari ni sangat AWESOME :)

First sebab takda MUET :) Kedua , hari ni sepatutnya pakai baju
uniform sekolah, Tapi senior suruh pakai baju PJ Yeahhh !
Senang la nak bawak motor :)
Ketiga , dapat tolong cikgu . Baik kan saya ? Hua hua hua :)
Ehh saya ni baik tau, tapi kalau nak tengok saya jahat,
cuba laa try buat Yasirah marah :) Ada bran ? Hahahaha

Yang paling best, Fairuz belanja makan lunch !
Secret Resipe lagi tuuu ... wuwu kenyang habis :)
Perut dah muncit tau, hehehe muncit laa sangat :)
Btw, Thanks Fairuz Liyana Bt Badorisam :)
Love you dude ! :-*





Kenangan Sekolah Rendah
Sunday, June 16, 2013 at 1:22 AM
Hai :) Assalamualaikum semua , haha dah malam malam 
cenni la baru ada mood nak buat blog kan? ;) 
Kalau sebelum ni saya duk sibuk cerita pasal form 6,
now nak cerita pasal masa dulu dulu, 
alaaa masa darjah darjah dulu :)
Bila diingatkan balik, kelakar pun ada :)

Okay, masa darjah 1 sampai 6 saya sekolah di SK(P) Bukit Kuda, Klang
alaaa sekolah biasa je, tak famous pun , macam sekolah kampung jee :)
Hahaha kalau dulu masa dekat sekolah rendah, saya ni dikatakan 
famoussss kowt .Sapa tak kenal, memang tak layak sekolah tu,
cewahhh haha Lagi pun sekolah saya tu kecik je, 
so senang nak kenal semua :)

So, ni lencana sekolah lama *lihat bawah ye*
nampak kuda tu ? Hahaha warna kuning lagi :)

Nak tau tak sebab apa saya famous ? Kalau taknak, tekan "x" dekat tab atas !

1. Saya ni kecik sangat agaknya
2. Saya dapat pangkat Lans Koperal TKRS masa darjah 4 then 
    siap pergi peringkat negeri 
3. Saya jadi Ketua Komanden Sekolah masa Darjah 5 & 6
4. Saya aktif sukan since Darjah 2
5. Saya pergi MSSS Olahraga 
6. Saya jadi Tokoh Ko-Kurikulum masa darjah 5
7. Jadi Johan Merentas Desa 
8. Jadi Olahragawati
9. Dapat pangkat Koperal masa darjah 6 
10. Saya anak cikgu yang "garang"
11. Saya banyak cakap, serious ni :)

Haaaaaa sebab tu laa kowt, haha tapi masuk je sekolah menengah, 
famousnya masih ada tapi dah kurang laa, tak macam dulu :) 
Kalau dulu orang panggil saya "Ezzati"
tapi sekarang "Yasirah" , mungkin nama Yasirah tu lebih sedap :)

Bila duk cerita ni, rindu la pulak sekolah lama :( rasa macam nak
jadi budak balik je, takyah pkir susah susah :) So apa apa pun, nak 
berjaya satu je cara. Hormat laa guru anda, mesti cemerlang hidup 
nanti :) Bye, Assalamualaikum .







N E W E R P O S T →






© 2013 - Layout created by yasiraashaari
Do you know ?Honesty is the best policy in life